MAGNET PRESS

HRUŠKOVÝ KOLÁČ SO SLANÝM KARAMELOM

6–8 PORCIÍ príprava: 60 minút

270 g hladkej múky 3 vajíčka 240 g cukru 80 g masla 170 ml minerálnej vody štipka soli 1 prášok do pečiva škorica 4-5 hrušiek SLANÝ KARAMEL 250 g cukru 110 g masla 200 ml 33 % smotany 10 g morskej soli KRÉM 250 g mascarpone 350 g kyslej smotany 50 g práškového cukru


Oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky a štipku soli vyšľaháme na tuhý sneh a dáme do chladničky. Z masla odoberieme jednu polievkovú lyžicu, z cukru štyri lyžice a odložíme ich bokom. Zvyšný cukor, zmäknuté maslo a žĺtky vyšľaháme do peny. Pridáme minerálnu vodu, múku a prášok do pečiva. Zamiešame. Potom zľahka primiešame aj bielkovú penu. Cesto vložíme do vymastenej a vysypanej formy. Na vrch ukladáme hrušky nakrájané na plátky, posypeme škoricou, na vrch dáme odložené maslo s cukrom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 150 °C cca 30–35 minút dozlatista. Medzitým pripravíme slaný karamel. Cukor rozpustíme bez miešania dozlatista, pridáme horúcu smotanu, vymiešame dohladka, pridáme soľ a na kocky nakrájané maslo (môže byť aj studené), necháme vychladnúť. Slaný karamel nanesieme na horúci koláč a necháme spolu vychladnúť. Nakoniec nanesieme krém, ktorý sme pripravili zmiešaním uvedených ingrediencií. Koláč dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním ho ozdobíme jedlými gaštanmi, orechmi alebo podľa svojej chuti.


https://magnetpress.online/?p=151551&preview=true - EDIT --- 151551

NOVINKY